top of page
Scen.jpg

Min historia

Göran12.jpg

Jag heter Göran Holmström, född och uppvuxen i Söderhamn i Hälsingland, vid 10 års ålder Började jag att lära mig att spela dragspel. Men det var inte min grej, jag började då senare vid 15 års ålder att lära mig Gitarr, det blev klassisk undervisning eftersom skolan inte hade någon undervisning på Gitarr.

Sedan jag var barn har jag varit intresserad av teknik och elektronink. Vilket ledde till att om det var en sladd eller en förstärkare som gick söder, så kunde jag fixa det, tack vare min utbildning. 

Vid 15 år var jag med och startade det första bandet, vi var då 3 grabbar, med piano trummor och gitarr, vår pianist slutade, då fick vi tag på en bassist, senare komp gitarrist och sångare. nu var vi 4. Så fortsatte det medlemmar slutade och andra började, åren gick och vi fick många spelningar, vi blev bättre och ännu mer spelningar, Vi bytte namn flera gånger fick tag på en sångerska. så fortsatte det.

Jag började plugga på Sandvikens Yrkesskola, som det hette på den tiden. Tog körkort och skaffade bil.

Åkte hem varje tisdag och torsdag och fredag, åkte och spelade på kvällen. sov några timmar hemma och åkte sedan tillbaka till Sandviken tidigt på morgonen, skolan började klockan 7, vi hade även lektion på lördagar. vi slutade då kl 14.  Åkte hem igen och spelade på kvällen.

På måndag morgon åkte jag tidigt på morgonen till Sandviken igen en sträcka på 11 mil. i 3 års tid varje vecka utom på sommarlovet. dessa 3 åren körde jag bil ca 100 mil i månaden.

Tog examen och började att arbeta på olika företag i Söderhamn, men fick strax ett erbjudande om att börja med ett turnerande band på heltid" Rolf Cristers" från Söderhamn, Så blev det i flera år.

På grund av att vår kapellmästare  blev sjuk så hade vi flera olika vikarier en tid tills bandet lades ner. Jag gick vidare till nästa band, Tobbes från Karlskrona. Träffade Paul Dennis på Gotlansbåten och vi snackade lite. efter en vecka ringde Kapellmästaren i Paul Dennis och frågade om jag var intresserad av att byta band, i så fall skulle jag träffa dem några dagar senare i Stockholm, så det blev att köra på natten från Kalmar efter att vi spelat färdigt.

Jag träffade Paul Dennis på gamla Fiesta på Sveavägen

och vi testade några låtar, som tur var så kunde jag de flesta, efter 10 minuters paus, fick jag frågan, När kan du börja?

Åkte ner till Karlskrona  sa upp mig, packade ihop det jag kunde få med mig och åkte vidare upp till Bromma, tog flyget till Umeå. Bara ett litet problem, min förstärkare fick inte plats på planet utan skulle skickas med ett annat plan senare på dagen. Den levererades på eftermiddagen till hotellet där vi spelade på kvällen, Jag i mina privata kläder och resten av bandet med snygga scen kläder.

Året var 1972, jag slutade 1975 efter att min dotter kommit till världen.

Paul Dennis var mellan 1972 till 1975 Sveriges näst mest bokade bandet efter Streaplers. Enligt någon undersökning

Familjen flyttade till Hallunda i Botkyrka.-

Ute på gården träffade min fru en annan mamma som började prata med varandra om det ena och det andra, vad deras gubbar gjorde! Två musiker! vi träffades och jag testade lite med bandet som Lars Olov Eriksson spelade med just då.

Grabbarna i bandet slutade tvärt och vi startade ett nytt band, varav 3 av oss var sångare.

Vi tog oss namnet Ekobandet som senare blev Skip'z. samma sak igen några slutade och nya kom till, så höll vi på i ca 25 år. Mer om Skip'z kan du få veta på min andra hemsida.

 skipz.se

Spelar in perfekt ljud på digitala spår

Finding Inspiration in Every Turn

Min historia börjar på en annan hemsida som handlar om mig och de band som jag medverkat i och musik som vi spelat in, med bilder och berättelser och mycket annat

www.skipz.se

Our Clients

bottom of page